زندگی شغلی
1) کدام مشاغل مناسب من است؟
2) با وجود شدت رقابت در بازارکار، در کدام مشاغل احتمال موفقیت و پیشرفت من بیشتر است؟
3) کدام شغل بیشتر از همه رضایت من را تامین می کند؟
4) زنان بر خلاف مردان در محیط کار بیشتر با چه مشکلاتی مواجه می شوند؟
5) چه زمانی برای مشاوره شغلی مراجعه کنم؟
با تشدید رقابت برای کسب موقعیت شغلی بهتر، لزوم بهره گیری از استراتژی فردی موثر جهت شناخت روحیات و علایق شخصی و پس از آن نیازها، پتانسیل ها و فرصت های موجود بازارکار و در نهایت روشهای دستیابی و تثبیت موقعیت شغلی مناسب که توام با رضایت شغلی باشد به روشنی قابل درک است.
یکی از مواردی که با تشدید رقابت برای تصاحب شغل بهتر قربانی می شود، رضایت شغلی است. به عبارت دیگر افراد رضایت شغلی خود را برای دست یابی به موقعیت شغلی بهتر فدا می کنند که فشار تحمیل شده بر اثر آن در دراز مدت منجر به استهلاک روحی و جسمی، خستگی و فرسودگی، کاهش اعتماد بنفس و گاهی افسردگی می شود. موارد دیگری از جمله کاهش بازده کاری، استرس، تحریک پذیری و بدخلقی، شکست شغلی و مشکلات مالی را نیز می توان به آن افزود.
امروزه علم روانشناسی و مدیریت درکنار هم تا حد زیادی پاسخگوی مشکلات و مسائل زندگی فردی و شغلی اشخاص است و از این طریق به کیفیت زندگی فرد کمک شایانی می نماید. ابزار تیپ نمای شخصیتی مایرز بریگز (MBTI) نقش اثبات شده و بسیار موثر در افزایش شناخت فرد از علایق فردی و شغلی و آنچه در دراز مدت موجب انگیزه و رضایت شغلی او می شود داراست. مسیر شغلی مناسب مسیری است که احتمال موفقیت و رضایت شغلی شما را بسیار زیاد می کند. به عبارت دیگر هر چه شغل شما تناسب بیشتری با خصوصیات شخصیتی شما داشته باشد احتمالا رضایت شغلی بیشتری را تجربه خواهید کرد.
اغلب افراد موفق پیش از ورود به بازار کار شناخت مناسبی از خودشان، علایق، ترجیحات، توانایی ها و مهارتهایشان دارند. تست مایرزبریگز (MBTI) و مشاوره شغلی یکی از به روز ترین و معتبر ترین متدهایی است که به افراد کمک می کند تا پیش از تلاش برای ورود به بازار کار از خود شناخت عمیق تری پیدا کنند و بصورت هدفمند با در دست داشتن استراتژی فردی و شغلی محکم تر به سوی آینده گام بردارند.
بنابراین اولین گام برای شروع یک زندگی شغلی موفق و توام با رضایت این است که کارکردها و ترجیحات شخصیتی خود را بطور دقیق بدانیم.