کارآفرینی
زمانی که شما ایده ای دارید و در فکر شروع یک کسب و کار هستید، اگر عرف و اکثریت جامعه با شما موافق و همسو است این اصلا نشانه خوبی نیست چرا که بدین معنی است که آنچه شما بدنبال خلق آن هستید یا قبلا توسط همان اکثریت جامعه اجرا شده و یا به دلایلی فعلا قابل اجرا و یا سودآور نیست. (همیشه افراد مثبت و با اندیشه های بلند وجود دارند که اگر چه انگشت شمار و معدودند اما بودنشان دلگرمی و انرژی بخش است؛ این ها همان مربیان و استادان عملی کارآفرینی هستند که بجای خواندن ترانه ی یاس، از روزنه های امید و احتمال موفقیت با شما سخن می گویند – مشرب های NT و NF).
زمانی که اکثریت جامعه با شما مخالف است بدین معناست که هنوز فرصتی وجود دارد تا آن دورنمایی که آنها هنوز به آن باور پیدا نکرده اند را خلق کرد و پس از آن هنگامی که آن اکثریت دورنمای شما را درک کرد و با شما هم عقیده شد، آن کسب و کار را که آن روز به رشد مناسبی هم رسیده است، باید فروخت و فرار کرد و بدنبال ایده بعدی بود. (مگر اینکه به دلایلی صلاح در تداوم آن کسب و کار باشد و این بستگی به مدل کارآفرینی شما دارد که بسازید و بفروشید یا بسازید و بمانید)
قانون شنا کردن خلاف جهت آب اگر چه گاهی موجب می شود ما به عنوان یک کارآفرین از زمان خود گام فراتر نهیم اما مخاطرات، ریسک ها و استرس زیادی را نیز به ما تحمیل می کند لذا از این رو هیچ فرصتی عاری از تهدید نیست و کسی که می خواهد کارآفرین موفقی باشد یا باید ریسک شنا کردن خلاف جهت آب را بپذیرد و یا این فکر را از سرش بیرون کند.
شاید دیوانگان امروز همان نوابغ فردا باشند که امروز هنوز اندیشه ی آنها تمام و کمال برای ما قابل تصور نشده است.
از این رو کارآفرینی و موفقیت نیاز به داشتن پوست بسیار کلفت دارد! مثل کرگدن!
راه دیگری هم برای کارآفرینی وجود دارد و آن این است که از دیگران تقلید کنید؛ در این مسیر به دلیل تمرکز شما بر تقلید کردن، شاید هیچ وقت نتوانید از تمام نبوغ و خلاقیتتان استفاده کنید و شاید در زمینه کاری خود اولین یا بهترین نشوید اما دست کم ممکن است با ریسک کمتر موفق بشوید و کسب و کار خودتان را داشته باشید.
پی نوشت: مقاومت و تاب آوردن در مقابل برچسب های خوش خیال، رویا باف، احمق، زبون نفهم، متوهم، بی تجربه و غیر منطقی را ایمان به هدف و پوست کلفت تعبیر می کنم اما مقاومت در برابر شنیدن نظرهای مخالف و اطلاعات جدید دیگران را تعصب معنا می کنم که به شدت مخرب است و می تواند زمینه ساز جهل و شکست باشد.